halvdag

Idag hade jag halvdag så passade på att rida både Zoltar och hjälpa Marie att rida Mia.
Zoltar red jag ut en sväng i det härliga vädret, och även det med Mia, men henne skrittade jag bara. Båda skötte sig finfint. Var i stallet rätt länge och fixade allting väldigt noga idag.
Hjälpte även Marie att leda Denzel lite runt gården :)



bilder från programridning på ÖRS med Mamma Mia, LB:1 64 %
på andra bilden sprängdes hon på ökade traven ;) haha!

Träning för Anna

Idag tränade jag för Anna Henriksson för första gången. Ska prova rida för henne 2-3 gånger nu och se hur det går!
Idag gick det i alla fall förvånandsvärt bra! till skillnad från de andra tränarna jag har ridit för (alltså Bella och Lena Malmqvist) så istället för att samla honom så red jag på i ett lite friskare tempo, men ungefär lite under normaltempo där också. Och jag fick faktiskt tag i honom väldigt bra, det enda jag behövde jobba på var att ta ner händerna och ihop med dem så gick han som en klocka. men som sagt vi är inte där än, men det går verkligen bättre och bättre för varje gång!!
Det som verkligen känns kul är att alla tränare faktiskt säger så bra grejer om honom , att han har potential att gå riktigt långt. Det enda jag känner är att jag måste kunna utnyttja det, men som sagt får inte ha för brottom.

min fina fina♥

Det känns som att ibland när jag står fast så växer jag, ingenting står över mig

Lite mer bilder från när vi longerade idag. shit villken fin häst jag har! ♥♥




"jag vill känna känslan av att vara där, ingenting kan stoppa mig"


Longering

Idag skulle Zoltar som sagt vila, men Erika hade lite tid över så hon longerade honom kanske 10 minuter bara. Han var lite seg i början men kom igång efter ett tag och gick riktigt bra! min bubbis ♥
Tog lite bilder med mobilen,, men bättre det än inga alls :)


Utforskat

Idag red jag med Amanda på Amy, en riktigt mysig uteritt i det superhärliga vädret (+ också för att det inte har regnat på några dagar så det inte var lerigt på ridvägarna iaf.) Red bara skritt och trav, men det behövdes kändes det som, eftersom att Zoltar var ganska trött.
vi utforskade också nya ridvägar vid högdalen.. eller ja.. Vi gick praktiskt taget rakt uti skogen och kom helt bort oss.. Och där har vi anledningen varför inte jag brukar utforska så mycket. Men efter en hel del klättring och böjande för vår det så kom vi faktiskt ut ;) Det blev en runda på hela en & en halv timme ungefär, mys!
Sjävlaste ridningen gick helt okej, inte mitt seriösaste pass men försökte iaf rida lite seriösare i slutet och få honom att gå fram lite i och med att han var lite seg och inte tog ut stegen riktigt kändes det som.. Tror det får bli en vilodag imorgon för honom.. ;)

sjuukt seta!!


införskaffat

Min mami är bäääst♥

Ländtäcke från bucas, fast svart!
jättebra lite tjockare som också tål regn och bucas har ju alltid så bra passform. tragiskt bara att man redan måste börja tänka på ländtäcken, vill inte ha vinter!


Fårskinnspad med kanal från Medilamb
behövdes verkligen, då hans sadel är lite lite för vid(tanken är att han ska växa i den) så den trycker lite där fram, men det blev mycket bättre med paden som fördelade trycket lite! :) kanon!


Träning!

Imorse tränade jag som sagt för Bella, gick helt okej faktiskt! kommer ta ett tag för mig att hitta alla knappar osv. men det går bättre och bättre faktiskt. Vi tränade mest på det vanliga, att få honom att gå i mitt tempo och att få honom att spåra och trampa på lika mycket med alla fyra, går emellanåt jättebra.. men där emellan när vi tappar fokus går det lite sämre, och det måste ju såklart slipas på!
Nu väntar jag på mami, vi ska åka en snabbis till lyckås som har rea i helgen!! :)

nobody said it was easy, no one ever said it would be this hard♥

Men det är värt allt slit!
Idag blev det uteritt igen i det supermysiga vädret, och jag måste bara få säga att det är dagar som denna som gör det värt att ha häst. Sjukt härligt höstväder och uteritt på en häst som sköter sig måste vara bland det mysigaste som finns!
Red en relativt lång runda runt lyckeby och till högdalen, i slutet kom jag verkligen åt honom kändes det som, kul! Nu taggar jag till träning imorgonbitti vid kvart över nio för bästa Bella, hoppas på ett roligt ridpass!

finis♥


Träning för Lena Malmqvist 15&16/9 2011

För en vecka sen kom som sagt Lena Malmqvist från Lund och hade träningar hos oss. Helt sjukt roligt och lärorikt. Zoltar skötte sig exemplariskt och vi fick faktiskt jätte mycket beröm, både jag och han!

Jag har haft väldigt mycket problem när jag har ridit att han rinner iväg och jag inte riktigt får tag på honom, men när jag red för Lena så satt det som gjutet! Självklart har vi fortfarande en riktigt låååång resa framför oss, men det kändes jätte bra att ha fått känna det där för första gången på honom. Var så stolt över honom! 

Filmen är från första ridpasset. Mamma glömde att filma dagen efter, då det verkligen gick grymt! Jaja, blir väl fler tillfällen för det! Lena ska troligtvis komma upp en gång i månaden framöver (yeeeees!!).

Första dagen var det inte lika många stunder där allt klaffade, men det är de få stunderna när det gör det, det är dem jag strävar efter. Man ser tydligt när det verkligen fungerar! Det jag måste tänka på är att alltid rama in och ha stilla händer!

visst ser han större ut än 162 cm?

22/9 2011

Ska verkligen, verkligen försöka att börja skriva på riktigt litegrann nu! Iaf ett inlägg/dag som motsvarar ridpasset den dagen!

Idag  red jag iaf ut. Piggaste hästen = riktigt tittig och dum! Ville inte gå förbi två hästar (ja ni läste rätt) vid ridskolan, så fick ändra min planerade ridtur och ta en annan väg eftersom att mongot ställde sig på tvären för alla bilar, som förövrigt inte hade någon respekt för fem öre och körde förbi även fast min häst och jag tog upp halva vägen och han stod och studsade helt okontrollerbart i mitt försök att komma förbi dom där jäkla hästarna. Ibland suger livet, och just då höll jag verkligen på att sprängas asså.
Jaja.. När jag hade galopperat av Zollan lite så lugnade han ner sig och jag tyckte att passet blev ganska bra i slutändan ändå. Vilken jävla krigare jag är asså.
Nej men det är riktigt svårt, speciellt för mig som verkligen har lätt att haka upp mig på grejer och kan bli riktigt förbannad, att inte bry sig om vissa grejer som han gör.. det är verkligen svårt att veta hur man ska hantera vissa situationer med honom på bästa sätt.. men det kommer väl antar jag!

Nu blir det sängen för min del, känner mig lite hängig så måste sova bort det!

måste fortfarande hitta någon som kan fota lite, men har en film som jag kanske kan publicera när jag rider för Lena Malmqvist. Sålänge får ni nöja er med bilder som denna :) Efter dagens ridpass, Zoltar kör sin favvo-position och spänner underhalsen


walkwalkwalk

Idag fick det bli en prommis med ZollanBollan på hårt underlag. Blev en kortis ca. 30 minuter. Kände att det behövdes efter all ridning senaste tiden på lite mjukare underlag ute och volten (som inte är den bästa att rida på, väldigt tung). Zoltar var lugn hela tiden och skötte sig.

Igår blev det uteritt igen! Träna lite kondis, alltså ganska mycket galopp. Han var jätteduktig och hetsade inte upp sig lika mycket i galoppen som han har gjort tidigare, men blir fortfarande lite spänd i både traven och galoppen. Vi red samma runda som i förrigår men genade lite på slutet så blev ute i 40-50 minuter bara, men Zoltar var ändå lagom trött!

Morgonstund har guld i mun.... eller?

God morgon får jag väl säga!
Idag har jag hunnit vara i stallet och fodrat(åh), ätit frulle och suttit lite framför datorn.. Nu blir det till att fixa sig lite till skolan och lyssna på Oleg-elektropop, när han är med i NRJ morgon. Haha.. nu måste jag verkligen höra, men vi hörs!
/ Elin
jag och min kompis för typ ett år sen...

Zoltar

Tänkte skriva ett litet info-inlägg om Zoltar också!

Zoltar är efter Helanis, en hingst som tävlar hoppning 120-130 och står uppstallad i Polen och undan ett polskt sto som heter Zoii. Han är alltså polsk och har bott i Polen ända sen i slutet av 2009 - början av 2010 då reds han in som 4-åring hos hans förra ägare. Så för tillfället är han bara riden i cirka ett år och ligger på en bra nivå men tanke på det. Kanske också ska tillägga att jag köpte honom i maj 2011 (fy vad dålig jag är och inte vet exakt datum.. men ska tta fram det..) 
Zoltar är väldigt smart, det med både för och nack-delar. Han fattar verkligen riktigt fort i ridningen och anpassar sig väldigt bra. Samtidigt som att han kan vara på sin trostiga sida och vara riktigt envis! Han är väldigt otålig när man står på gången, men det blir bättre... Han är också väldigt hård i huvudet, så man kan säga åt honom utan att han bryr sig något alls, sen kan han helt plötsligt bara inte ha någon respekt för en och till exempel springa över en, så man måste alltid ha koll på honom även fast han oftast är ganska snäll och verkligen inte har något ont i sig! 
Zoltar är i alla fall Brun och har en vit stjärn, svarta ben och mäter 162 i manken!

Rent generellt är han en supersöt häst med lite mycket otålighet och överskottsenergi!

ha-ha, kolla öronhåret efter betet ;) Men visst är han fin?

När jag provred honom! (vitt träningsschabrak och vita benskydd ska införskaffas! så mycket finare på honom!)

Uteritt!

Tja bloggen!
Måste verkligen komma in i det här med att blogga! Men det kommer väl. Just nu har jag i alla fall precis ätit och tänkte kolla på Idol nu..
Idag blev det uteritt och bränna lite energi genom att galoppa lite, det gick riktigt bra faktiskt. Zoltar ligger på och tar stöd på bettet bättre och bättre, dock så spänner han sig lite ute, speciellt när vi rider ut ensamma, men även det blir bättre! Och åter igen.. Faaaan vilken fin häst jag har ♥ Nu börjas det verkligen kännas liksom!!

Sist jag red ut med bästa! ♥ Zoltar och Amanda på Amy


4/9 2011

Idag red jag lektion för Bella på Zoltar. Gick riktigt bra faktiskt! Går bara bättre och bättre för varje gång! Känns verkligen som att det börjar går uppåt just nu, börjar lära känna honom mer och mer och med tanke på att han börjar bli mycket lugnare på gången och är inte lika otålig längre (peppar, peppar) så känns det jättebra! 
Vi tränade på grunderna, som vanligt. Att han skulle lyssna, gå i ett lugnt, avslappnat tempo och framför allt försöka få honom att ligga på mer på bettet eftersom att han har så jäkla lätt att släppa bettet helt och bara gå om man är för hård i handen eller tar för mycket i honom.

just nu känns det iaf som att känslan att jag har valt rätt häst stiger, har ju varit lite segt på den fronten! bubbis ♥

I verkligen brist på ridbilder, så bjuder jag på en bild från sommarbetet på Zoltar!
Info om både honom och mig kommer :)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0